text.skipToContent text.skipToNavigation

Versjon : 11th Sept 2020

Ofte stilte spørsmål om Hill's personalfôr

Hva er Hill's personalfôr?

Hill's personalfôr er et spesielt fôrprogram for medarbeidere på veterinærklinikker i Norge. Registrerte deltakere kan få rabatt når de kjøper fôr til egne hunder og katter. Rabatten på Hill's fôr gjelder kun for registrerte deltakeres egne hunder og katter (maks. to per deltaker). Klinikken kan fritt velge til hvilken pris de ønsker å videreselge Hill’s produkter til medarbeiderne sine. 50 % av klinikkens innkjøpspris refunderes til klinikken for bestillinger gjort på https://hills4you.com/NO.

 

Hvem kan delta i Hill's personalfôr?

Hill's personalfôr er for alt personale som arbeider på veterinærklinikker og som primært arbeider med behandling og pleie av små husdyr, og som er kunde hos Hill's.

 

Hvordan fungerer det?

Det første trinnet for å delta i Hill's Personalfôr, er å bli registrert på vår nye nettportal på https://hills4you.com/NO

Ved første registrering må du skrive inn opplysninger om den klinikken du jobber på (inkludert Hill's kundenummer), noen personlige opplysninger (f.eks. navn og stilling) samt den hunden/katten du ønsker å registrere. Registreringen blir deretter validert og godkjent av Hill's.

Deretter kan du legge en bestilling på de produktene du ønsker å kjøpe til hunden/katten. Når du har lagt en bestilling via Hill's Personalfôr, får du en ordrebekreftelse som du skal vise på klinikken. I klinikkens butikk, kan du betale og hente de produktene som du har bestilt. Så trenger hverken du eller klinikken å gjøre noe mer. 50% av klinikkens innkjøpspris utbetales automatisk til klinikken via en kreditnota.

Så med tre enkle trinn får du rabatt på dine kjøp hos Hill's:

1) Registrer deg på https://hills4you.com/NO

2) Angi (bestill) de produktene du vil kjøpe på nettsiden

3) Kjøp og betal dem til redusert pris på den klinikken hvor du arbeider

 

Hvor mange hunder/katter kan jeg handle til via Hill's personalfôr?

Du kan kjøpe fôr til maks. 2 hunder/katter når du er registrert på Hill's personalfôr.

 

Hvor mye fôr kan jeg kjøpe til hunden/katten?

Du kan kjøpe nok fôr til å dekke hunden/kattens behov, basert på den gjennomsnittlige mengden fôr som en hund/katt trenger i løpet av ett år (ett kalenderår).

For eksempel: En frisk katt på 5 kg trenger mellom 55 og 80 g fôr om dagen (Science Plan Feline Adult Optimal Care). Det kan omregnes til ca. 29,2 kg om året.

På den måten beregnes det nødvendige fôrbehovet for hunden/katten (med hensyn til hundens størrelse).

 

Hvordan får jeg rabatten?

https://hills4you.com/NO kan du angi hvilke produkter du tenker å kjøpe fra klinikken. Med en ordrebekreftelse kan du deretter kjøpe de valgte produktene på klinikken til redusert pris. Når du gjør en bestilling på https://hills4you.com/NO, refunderes 50% av innkjøpsprisen automatisk til klinikken via en kreditnota.

 

Hvordan endrer jeg opplysningene mine?

Når du er logge inn, kan du se overskriften KONTO lengst opp. Når du klikker på den, ser du en undermeny. Her kan du endre personlige opplysninger. Du kan også legge til og fjerne dine registrerte hunder/katter for å bestemme hvilke to som deltar i programmet.

Husk å klikke på Lagre nederst når du har gjort endringer av opplysningene dine. Dine endrede opplysninger er nå lagret og aktuelle.

 

Kan jeg bestille Hill's-fôr til andre?

Dessverre ikke. Hill's personalfôr er kun beregnet på personalets egne hunder/katter.

 

Hva skjer hvis hunden/katten dør?

Vi håper naturligvis at Hill's fôr vil forlenge hundens/kattens liv. Hvis hunden/katten går bort, kan du «deaktivere» denne på kontoen.

 

Jeg har fått ny jobb. Hva skjer nå?

Hvis den nye arbeidsgiveren også er en veterinærklinikk som primært arbeider med behandling og pleie av smådyr og som er kunde av Hill's, kan du bare endre klinikkopplysningene på kontoprofilen din. Kontoen blir deretter midlertidig stengt mens endringene gjøres. Deretter får du en automatisk melding når den nye registreringen er godkjent.

Hvis den nye arbeidsgiveren ikke er en veterinærklinikk eller ikke er kunde hos Hill's, avsluttes dessverre din deltakelse i personalfôrprogrammet.

 

Hvordan endrer jeg e-postadressen min?

Når du er logge inn, kan du se overskriften KONTO lengst opp. Når du klikker på den, ser du en undermeny. Her kan du endre personlige opplysninger (inkludert din e-postadresse). Husk å lagre endringene.

 

Jeg har det veldig travelt! Kan min kollega bestille for meg på https://hills4you.com/NO?

Ja, det er mulig å la en annen person på klinikken være administrator for Hill's Personalfôr.  Som klinikkens administrator kan man gjøre bestillinger på vegne av sin kollega. Hver enkelt medarbeider må allikevel opprette en personlig profil.

Kontakt nordic_hills_marketing@hillspet.com hvis en medarbeider skal gjøres til klinikkens administrator.