text.skipToContent text.skipToNavigation

Vanliga frågor om Hill's Personalfoder

Vad är Hill's Personalfoder?

Hill's Personalfoder är ett speciellt foderprogram för medarbetare på veterinärkliniker i Sverige. Registrerade deltagare kan få 33 % rabatt när de köper foder till sina egna hundar och katter. Rabatten på Hill's foder gäller bara registrerade deltagares egna hundar och katter (högst 2 husdjur per deltagare). Kliniken kan fritt välja vilket pris de vill sälja Hill’s produkter för till sina medarbetare. 33% av klinikens inköpspris återbetalas till kliniken när en order läggs på https://hills4you.com/SE.

 

Vem kan anmäla sig till Hill's Personalfoder?

Hill's personalfoderprogram är för all personal som arbetar på veterinärkliniker och främst arbetar med behandling och vård av smådjur, och som är kunder hos Hill's.

 

Hur fungerar programmet?

Det första steget för att delta i Hill’s Personalfoder är att registrera dig i vår online-portal på https://hills4you.com/SE. Vid den första registreringen ska du ange information om kliniken där du arbetar (inklusive Hill’s-kundnummer), viss personlig information (till exempel namn, position på mottagningen) samt de djur du vill registrera. Registreringen valideras och godkänns därefter av Hill’s. Därefter kan du lägga en beställning på de produkter du vill köpa tíll din hund eller katt. När du har lagt en beställning på Hill’s Personalfoder får du en orderbekräftelse, som du kan ta med och visa på din klinik. I klinikens butik kan du betala och hämta de produkter du har beställt. Efter detta behöver varken du eller kliniken göra mer. 33% av klinikens inköpspris betalas automatiskt till din klinik via kreditnota.

Så med 3 enkla steg får du rabatt på dina köp hos Hill's:

1) Registrera dig på https://hills4you.com/SE.

2) Ange (”Beställ”) de produkter du vill köpa till ditt/dina djur på webbplatsen.

3) Köp och betala för Hill’s produkter på den klinik där du arbetar, till ett reducerat pris.

 

Hur många djur kan jag köpa foder till på Hill's Personalfoder?

Du kan köpa foder till högst 2 djur genom att registrera dig på Hill's Personalfoder.

 

Hur mycket foder kan jag köpa till min hund eller katt?

Du kan köpa tillräckligt med foder för att täcka din hunds eller katts behov av foder baserat på den genomsnittliga mängd foder som en hund eller katt behöver till ett år (inom ett kalenderår).

Till exempel: En hälsosam katt på 5 kg har behov för mellan 55 och 80 g foder om dagen (Science Plan Feline Adult Optimal Care). Detta motsvarar högst 29,2 kg per år.

På detta sätt beräknas de nödvändiga foderbehoven för katten eller hunden (med avseende på storlek).

 

Hur får jag rabatten?

https://hills4you.com/SE kan du ange vilka produkter du tänker köpa i din klinik. Med en orderbekräftelse kan du sedan köpa de valda produkterna i din klinik till ett reducerat pris. När du beställer på https://hills4you.com/SE återbetalas 33 % av inköpspriset automatiskt till kliniken via en kreditnota.

 

Hur kan jag ändra min information?

När du har loggat in kan du se rubriken ”MITT KONTO” överst. Om du klickar på den ser du en undermeny. Här kan du ändra dina personliga uppgifter. Du kan också lägga till och ta bort din hund eller katt, eller ange vilka två djur som deltar i rabattprogrammet. Kom ihåg att klicka på ”Spara” längst ner när du har gjort ändringarna i dina uppgifter! Dina ändrade uppgifter är sedan sparade och aktuella.

 

Kan jag även beställa Hill's foder till andra?

Nej, tyvärr inte. Hill's Personalfoder är bara beräknat till klinikpersonalens egna hundar och katter.

 

Vad händer om mitt djur dör?

Vi hoppas naturligtvis att Hill's djurfoder kommer att förlänga din hunds eller katts liv. Om din hund eller katt går bort kan du ”Avaktivera” hunden eller katten på ditt konto.

 

Jag har fått ett nytt jobb. Vad händer nu?

Om din nya arbetsgivare också är en veterinärklinik, Som främst sysslar med behandling och vård av smådjur och är kund hos Hill's räcker det att du ändrar klinikinformationen i din kontoprofil. Ditt konto blir därefter tillfälligt blockerat medan ändringen genomförs. Du får sedan ett automatiskt meddelande när din registrering har godkänts. Om din nya arbetsgivare inte är en veterinärklinik, eller inte är kund hos Hill's, avslutas tyvärr ditt deltagande i Hill's Personalfoder.

 

Hur ändrar jag min e-postadress?

Vänligen kontakta nordic_hills_marketing@hillspet.com och bifoga nuvarande och ny e-postadress samt klinikens kundnummer på Hill’s.

 

Jag är väldigt upptagen! Kan min kollega beställa åt mig på https://hills4you.com/SE? 

Ja, det är möjligt att låta en person på kliniken vara administratör för Hill’s Personalfoder. Som klinikens administratör kan du lägga order åt andra anställda. Dock måste varje anställd fortfarande skapa en personlig profil.

Kontakta nordic_hills_marketing@hillspet.com om en anställd ska göras till klinikens administratör.